donderdag 4 januari 2018

Thuis regent het ook, maar met minder spektakel

Etappe Mortehan - Bouillon.
De bivak in de tunnel was reuze meegevallen. Ik had een mooi vlak en droog betonnen platform en er stond een beetje tocht in de tunnel waardoor alle natte spullen 's morgens perfect droog waren. Minder tof is dat de brander het liet afweten. Geen theetjes of soepjes meer bij de middagbreak.
Bij de afdaling naar Mortehan werd het met iedere stap duidelijker dat paden langs de oever volkomen onbruikbaar zijn. Geen probleem, de GR heeft twee varianten naar Bouillon, één lange die grotendeels de rivier volgt en een kortere die iedere bocht afsnijdt met een nijdige klim. Het werd grotendeels de tweede variant.
De Semois die de hele vallei vult is de ster van de dag. Of het nu van op de uitzichten is (de grot waar de 7e eeuwse heilige Remacle zou gewoond hebben, de "Heksensprong",...) of vlakbij, bij een half ondergelopen brug of camping.
Het indrukwekkendste stuk is hier merkwaardig genoeg een asfaltstrook (even terzijde - vrij veel asfalt op de variant over de kammen). Het gaat om een keurig brede tweevaksweg die in 2010 definitief buiten gebruik is gesteld: de erosiekracht van de Semois liet geen andere keuze. Na jaren op één vak te werken bleek zelfs dat niet meer houdbaar.
Ik logeer in de Jeugdherberg van Bouillon. Een aanrader. Ik hoop dat alle spulletjes ook nu opnieuw droog raken.
Bij Mortehan vult de Semois de hele vallei
De grot van Saint Remacle (volgens de legende)
Roche de la Saurpîre
Saut de la Sorcière. Beneden de Ruissau de Aleines

Geen opmerkingen:

Een reactie posten