vrijdag 5 januari 2018

Toppertjes

Etappe Bouillon - Membre. Dat is één van de tochten die Belgische bergstappers doen als training of als conditietest: de vele klimmetjes en afdalingskes tellen serieus door. Véél km's en véél hoogtemeters dus. 
Vandaag deed ik hem niet als test. Het bleef de héle dag droog en windstil dus bij ieder uitzichtpunt werd er uitgebreid gepauzeerd. De laatste 4 km waren dan wel met de frontal.
De hoge waterstand in de Semois zorgde maar op één plek voor een verplichte omweg : de Pont de Liresse en de aanloop naar de fameuze laddertjes van Rochehaut staan onder. Elders bleef het beperkt tot wat acrobatisch improviseren bv. in Vresse moest ik even balancerend over de bovenkant van tuinmuurtjes.
Ik logeer in een klein hotelletje in Membre dat gerund word door een ex chemie ingenieur die er mee gestopt is na een internationale carrière. De gewone klachten : teveel managers die alleen met hun ego rekening houden, teveel enkel de cijfertjes in de computerrapporten ipv. de realiteit, een keer teveel uitgespeeld worden tegen een collega waarmee je een band hebt en waar je gedwongen wordt die te verbreken. Zijn vrouw is een veel jongere Vietnamese ; het avondeten was dus een royale portie noedelsoep (met secret ingredient). Héérlijk!
Kasteel van Bouillon
Botassart - uitzicht op de fameuze Tombeau de Géant
Crête de Frahan
Frahan - het zogenaamde kasteel van Montragut
Speciale boom in natuurreservaat tussen Frahan en Alle
Mijn beschermzwanen in Alle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten